Pruiken en haarwerken van hoogwaardige kwaliteit

In de jaren ’60 droeg iedere vrouw een pruik. In die tijd was een pruik een modeverschijnsel, niemand had er echt een nodig. Door de jaren heen is dit geleidelijk veranderd en inmiddels worden pruiken vrijwel alleen gedragen op basis van medische indicatie. Bijvoorbeeld naar aanleiding van huid- of haarproblemen, kaalheid door chemotherapie of bestraling of kale plekken door ouderdom of alopecia aandoeningen. Deze pruiken worden ook wel ‘kwaliteitspruiken’ genoemd.

Pruiken van echt haar en hoogwaardige kunstvezels

Onze kwaliteitspruiken worden gemaakt van echt haar of kunsthaar en zijn zowel voor mannen als vrouwen. Een pruik van echt haar is volledig maatwerk en heeft vaak een lange levertijd. Niet iedereen wil hier op wachten en daarom worden vaak pruiken met kunsthaar gebruikt. Deze pruiken zijn opgebouwd uit hoogwaardige kunstvezels die bijna niet van echt haar zijn te onderscheiden. Bovendien zijn deze pruiken gemakkelijker te onderhouden. Op pruiken met kunstvezels kunt u geen warmtebronnen toepassen, omdat de vezels daardoor zullen smelten.

Privacy in de speciaal ingerichte pruikenhoek

Bij Kapsalon Jansen Pruiken beschikken we over een pruikenhoek, waar we in alle rust uw omstandigheden en wensen voor een pruik of haarwerk kunnen bespreken. Binnen vijf werkdagen kunnen we vrijblijvend een afspraak met u maken voor een intakegesprek. Ook bieden wij de mogelijkheid voor een (zieken)huisbezoek. Wij begeleiden u tijdens het volledige aankooptraject van een pruik of haarwerk.

Haarwerken op maat

Haarwerken, zoals pruiken en andere haaraanvullingen, zijn in de meeste gevallen uit voorraad leverbaar in diverse modellen en kleuren. Hiervoor geldt een levertijd van maximaal twee werkdagen. Desgewenst kunnen mannenpruiken en vrouwenpruiken speciaal voor u op maat gemaakt worden. Hierbij geldt een levertijd van maximaal 12 weken. Het is ook mogelijk een confectie haarwerk te reserveren (minimaal 3 weken tot maximaal 6 weken). De haarwerken zijn beschikbaar in verschillende kwaliteiten en prijsklassen; afhankelijk van de gebruikte materialen en technieken. Nazorg voor deze pruiken bieden wij als service. Ook kunnen wij het onderhoud van uw pruik verzorgen.

Funpruiken voor feesten, partijen, sinterklaas en kerst

Behalve kwaliteitspruiken die uit noodzaak worden gedragen, kunt u bij ons ook terecht voor zogeheten ‘funpruiken’. Deze pruiken leveren we bijvoorbeeld aan Endemol producties voor televisie en toneel, maar ook voor feesten en partijen worden deze pruiken ingezet. Uiteraard hebben wij ook Sinterklaas en Kerstman baarden en pruiken.

Erkend leverancier van medische hulpmiddelen

We zijn aangesloten bij de erkenningsregeling van de ANKO Haarwerkers, wat onder andere inhoudt dat we voldoen aan de gedragscode op het gebied van organisatie, beleid, kwaliteit, werkwijze, privacy, levertijden en garantie. Ook nemen we jaarlijks deel aan een toetsing. Onze kapsalon is aangesloten bij de Geschillencommissies Consumentenzaken (SGC) in Den Haag. We zijn erkend door zorgverzekeraars en kunnen u informeren over de aanvraagprocedure en vergoeding. Met een verwijzing van uw huisarts of specialist kunnen wij de vergoeding rechstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren.